Wat zijn de voordelen van een gietvloer?

Wat zijn de voordelen van een gietvloer?

Geplaatst op

Vloeren zijn al zo lang bij ons als de daken boven ons hoofd ons beschermen tegen de elementen. Was het vroeger nog aarde, daarna stro, nog later hout, stenen of plavuizen, tegenwoordig zijn andere materialen bijgekomen die helemaal bij onze tijd passen, bijvoorbeeld kunststof waarvan de gietvloer gemaakt is. In deze blog gaan we je vertellen wat een gietvloer is en wat de voordelen ervan zijn als je hem in je woning laat realiseren.

De gietvloer en de voordelen

Een gietvloer is gemaakt van kunststof en heeft daar alle voordelen van. Deze vloer wordt gegoten, is zeer slijtvast en makkelijk schoon te maken. We nemen de voordelen met je door. Je moet denken aan:

  • Zeer sterk. De vloer is slijtvast en gaat jaren mee. Heeft zich bewezen in een industriële context en heeft een hoge draaglast. Ook in de medische context is deze vloer altijd gebruikt, dit is vanwege de hygiënische kwaliteiten, de vloer is dus makkelijk schoon te maken.
  • Klik om in een design in te passen. De gietvloer is van kunststof gemaakt en dit maakt het bijzonder eenvoudig om verschillende kleuren en tekeningen voor een gietvloer te ontwerpen. Ze zijn dus in verschillende varianten te krijgen. Op deze manier passen ze altijd wel bij design.
  • Veilig. De gietvloer is gemaakt van kunststof en zeer veilig. Omdat de vloer zo hygiënisch is, hoeven ouders zich niet druk te maken wanneer kinderen op de vloer spelen, deze is zo gezegd heel gemakkelijk schoon te maken. Ook wanneer de kinderen iets zouden laten vallen tijdens het eten is dit geen probleem, vergeleken met een laminaat of houten vloer is dit namelijk een heel andere zaak, even met een doek op dweilen en de boel is weer piekfijn in orde.
  • Ideaal voor in de badkamer. De gietvloer is ideaal voor in de badkamer omdat hij perfect waterbestendig is. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat water dat valt op de vloer een schadelijk effect hierop zal hebben. Een houten vloer bijvoorbeeld zou hier helemaal niet tegen kunnen. Daarom is een gietvloer precies wat je nodig hebt voor in de badkamer. Wanneer jij toe bent aan een nieuwe badkamer dan raden we je aan om contact op te nemen met badkamers haarlem, want zij kunnen je gemakkelijk helpen een droombadkamer te realiseren voor een realistische prijs en in een overzienbaar tijdsbestek.

Zo te zien zijn er tal van voordelen die je kunnen overtuigen om te gaan voor een gietvloer. Laat je altijd informeren door een expert op dit gebied zodat je weet welke gietvloer je het beste voor jouw situatie kunt aanschaffen. Dat kan gaan in termen van design, maar ook qua geschiktheid voor een bepaalde ondervloer.

Gerelateerde berichten

Tips voor een zen interieur: helemaal tot rust komen

Weer in balans komen is een uitdaging in onze tijd. Het interieur van je huis heeft hier een grote invloed op. Daarom is het een goed idee om je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden