Vloercoating – de verschillende opties en toepassingen

Vloercoating – de verschillende opties en toepassingen

Geplaatst op

Voor bedrijven is het al jaren populair om een vloercoating aan te brengen bovenop bestaande vloeren. Dat doen ze om verschillende redenen, maar vooral om een vloer te beschermen tegen slijtage, vuil en andere beschadigingen. Hoewel er meestal een epoxyhars gebruikt wordt, is niet iedere coating hetzelfde. Bepaalde samenstellingen zijn geschikt voor andere toepassingen. In deze blog kijken we naar een aantal van deze toepassingen en de vloercoating opties.

Parkeergarage – antislip coating

Een van de meest voorkomende toepassingen van een vloercoating is een slijtvaste antisliplaag. Deze coating wordt aangebracht op een bestaande betonvloer in bijvoorbeeld een parkeergarage. Door de antislip voorkom je dat auto’s wegglijden op een helling en dat mensen uitglijden tijdens het uitstappen, zelfs als het wegdek nat is.

Elektronicasector – antistatische coating

Bedrijven die veel met elektronica werken zijn gebaat bij een antistatische vloercoating. Met deze coating voorkom je dat er een statische ontlading plaatsvind op personen of gevoelige apparatuur. Deze toepassing wordt ook veel gebruikt in ziekenhuizen, naast linoleum vloeren.

Showroom – stofvrij en hoogglanzend

Als je een (auto)showroom hebt is het belangrijk dat deze er altijd piekfijn uitziet om klanten te ontvangen. De vloer is hierin wellicht het belangrijkste onderdeel. Met een goede gelcoating kan stof zich vrijwel niet ontwikkelen op de vloer. Gebruik je daarnaast een hoogglanzende afwerking? Dan zien de auto’s er prachtig uit met een reflectie op de vloer. Een van de voordelen van een coating is namelijk ook dat ze leverbaar zijn in een groot aantal kleuren. Zo kun je een bestaande vloer toch een volledig nieuwe uitstraling geven.

Fabriekshal – industriële coating

In fabriekshal staan vaak zware machines of wordt er met zware materialen of chemicaliën gewerkt. Dit levert natuurlijk een enorme hoeveelheid vuil op, maar daarnaast beschadigt het ook de ondergrond. Zo wordt de ondergrond ongelijk en ruw, wat leidt tot meer problemen op de werkvloer. Met een gelcoating kun je de gaten opvullen en de vloer weer egaal maken, zonder dat je een nieuwe vloer nodig hebt! Daarnaast zijn de industriële coatingopties extreem slijtvast en bestendig tegen chemicaliën.

Gerelateerde berichten

Tips voor een zen interieur: helemaal tot rust komen

Weer in balans komen is een uitdaging in onze tijd. Het interieur van je huis heeft hier een grote invloed op. Daarom is het een goed idee om je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden