Verschillende soorten tegelvloeren

Verschillende soorten tegelvloeren

Geplaatst op

Er bestaan verschillende soorten tegelvloeren die allemaal een andere uitstraling, prijs en levensduur hebben. Ben je van plan om in je nieuwe of bestaande woning een tegelvloer aan te leggen of aan te laten leggen? Dan kun je er baat bij hebben om wat meer informatie te krijgen over welke vloer je het beste kunt kiezen. Lees in onze blog over een aantal soorten tegelvloeren en ontdek of ze passen bij jouw wensen.

Betontegels

Betontegels zijn heel erg duurzaam en hebben een mooie robuuste uitstraling. Ze passen ook goed bij diverse soorten interieur. Zowel een modern interieur als een kamer of woning met een klassiekere uitstraling kan erg veel profijt hebben van het stoere en strakke uiterlijk van betontegels.

Natuurstenen tegels

Een tegelvloer van natuursteen heeft erg luxueus en mooie uitstraling. Ze passen erg goed bij een klassiek interieur en, afhankelijk van de kleur van de tegels, ook bij een landelijke wooninrichting. Natuursteen kan echter wel wat sneller beschadigen. Dit is iets waar je dus wel rekening mee moet houden wanneer je overweegt om een natuurstenen vloer te kiezen. Veel voorkomende soorten natuurstenen die gebruikt worden voor vloertegels zijn steensoorten zoals leisteen, hardsteen, kalksteen, kwartsiet, graniet en marmer. Voordelen van natuurstenen tegels zijn dat ze een uniek karakter hebben, beschadigingen niet direct opvallen en dus ook niet storend zijn, ze warmte goed vasthouden en geschikt zijn voor vloerverwarming. Het nadeel is echter dat ze kleine onvolmaaktheden hebben omdat de stenen natuurlijk zijn en niet gefabriceerd zijn. Ook is het lastig om een natuurstenen vloer zelf te leggen.

Keramische tegels

Ook keramiek is een uiterst populaire soort tegel. Een keramische tegelvloer is gemaakt van aarde dat op bijzonder hoge temperatuur wordt gebakken. Keramische tegels zijn erg stevig en worden gezien als erg duurzame en gebruiksvriendelijke tegelvloeren. Veel voorkomende soorten materialen die gebruikt worden bij het vervaardigen van keramische tegels zijn onder andere terracotta, faience, gres en cement.

Gerelateerde berichten

Hoe leg je betonplaten?

Stel: je hebt goede betonplaten gekocht bij betonspecialist Wester-Beton en je gaat ze leggen. Je moet dan wel weten hoe je dat het beste kunt doen....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden