Pallet meubels voor een industrieel interieur

Pallet meubels voor een industrieel interieur

Geplaatst op

De industriële stijl is een stijl met veel fans. Dit is niet zonder reden. Want met relatief goedkope spullen kun je een heel tof interieur bij elkaar sprokkelen. In deze blog gaan we vertellen welke meubels je allemaal kunt maken met europallets. Doe inspiratie op en maak er zelf iets moois van. 

Lounge set

Met ongeveer 10 europallets kun je een hele mooi lounge set maken. Twee halve pallets gebruik je voor de rugsteun. 6 pallets stapel je bovenop elkaar en vormt zo een loungebank. Een stoel heeft meestal 3 pallets nodig. Zo heb je een mooie hoogte voor je lounge bank. Kussens van ongeveer 40 euro per stuk plaats je eenvoudig bovenop de stoelen en bank. Zo kun je lekker zitten.

Bank

Een bank voor in huis kun je gemakkelijk maken van 7 europallets. Wil je een bankstel, dan moet je er 7 bijrekenen. Zo heb je voor weinig geld een heel leuk bankstel te pakken. Natuurlijk moet je wel zorgen dat je genoeg bevestigingsmaterialen hebt. Op internet vind je enkele uitgebreide constructievoorbeelden. Dat maakt het makkelijker en leuker om deze banken te maken. Over het algemeen kun je zeggen dat pallet meubels gemakkelijk te maken zijn.

Stoel

Met 3 en halve pallet heb je zomaar een toffe stoel te pakken. Het voelt lekker om je meubels zelf te maken. Natuurlijk zijn er ook tafel van meubelmakers die zich toegelegd hebben op het vervaardingen van pallet meubels. Ga eens kijken bij een meubelmaker in jouw regio. Door te kopen bij een lokale ambachtsman stimuleer je de plaatselijke economie.

Welke stijlen passen bij pallet meubels?

Pallet meubels passen bij verschillende stijlen. Een mooie manier om ze steeds net even in een ander licht te zetten, want verschillende interieurstijlen brengen de meubels anders naar voren. Hieronder nemen we de verschillende stijlen met je door:

  • Industrieel: gebruikmaken van industriële objecten als scheepslampen, steigerbuizen of steigerhout.
  • Scandinavisch: veel zachte materialen en lichte tinten. Strakke vormgeving. Accessoir zijn vaak natuurlijk, zoals hertengeweien en kopijvellen.
  • Eclectisch: alles mag, als het qua design maar klopt. Dat betekent dat er veel verschillende eclectische interieur te vinden zijn. Je mag ook gerust diverse woonstijlen door elkaar gebruiken. Kies gewoon je favoriete objecten en meubels uit en zorg dat ze goed bij elkaar passen.

Conclusie

Zoveel mensen, zoveel wensen. Zoveel mogelijkheden ook. Met pallet meubels heb je meubels te pakken waarmee je alle kanten op kunt. Een ander voordeel van deze meubels is dat ze spotgoedkoop zijn. Je hebt een complete lounge set voor onder de 200 euro. Dat is echt een koopje en het is daarbij nog zeer modieus ook. Een ideale manier om het interieur van je tuin of woning in te vullen.

Meer ontdekken?

Door de blog op onze site te lezen kom je meer te weten over de ins en outs van vloeren. Wat zijn bijvoorbeeld de verschillende vloercoatings en wat voor opties en toepassingen kennen deze? Ook ga je ontdekken hoe je kunstgras moet verzorgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden