Welke vloer past het beste bij je nieuwe keuken?

Welke vloer past het beste bij je nieuwe keuken?

Geplaatst op

Als je net een nieuwe keuken heb uitgekozen, dan ben je nog volledig bezig met de stijl en de sfeer van je nieuwe keuken. Dit betekent dat je het al helemaal voor je zult zien. Maar heb je toevallig ook nog naar beneden gekeken? Het is ook nodig dat je nadenkt over de soort vloer die je wil hebben. Het is namelijk belangrijk dat de keuken goed past bij de vloer en omgekeerd. In deze blog geven we je daarom een paar tips voor welke vloer goed past bij je nieuwe keuken.

Een houten vloer

Wanneer je een houten vloer laat leggen, dan creëer je hiermee een vrij landelijke sfeer. Natuurlijke kleuren en patronen zoals een houtlook vloer of een vloer van écht hout kunnen een heel grote impact hebben. Als je namelijk een strakke moderne nieuwe keuken hebt met veel aluminium een hoogglans witte greeploze kasten, dan zal dit niet per se passen bij de sfeer van een landelijke houten vloer.

Gietvloer

Een gietvloer is de laatste jaren heel erg populair aan het worden. Het is vlekvrij en kan tegen een heleboel stootjes en krassen. Het heeft ook een erg moderne uitstraling omdat het als het ware één groot vlak oppervlak is zonder naadjes of lijnen. Ze kunnen mogelijk wel verschillende kleuren hebben, maar dan is dit overduidelijk een ontwerpkeuze geweest, en niet een natuurlijke eigenschap van dit niet natuurlijke materiaal. Heb je een landelijke keuken, dan past dit mogelijk niet al te best bij de uitstraling van een moderne gietvloer.

Tapijt

Tapijt is een hele duidelijke no-go als het gaat om vloeren in je keuken. Tapijten zijn erg berucht als het gaat om vloeren die snel beschadigen en snel vlekken blijven houden. Zeker in de keuken waar nog wel eens het een en ander op de grond terecht komt zoals een lepel van de tomatensoep tijdens het inruimen van de vaatwasser, een druppeltje rode wijn tijdens het inschenken of een beker melk die van het aanrecht wordt omgestoten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden