Welke vloer is het meest geschikt voor je bedrijfspand?

Welke vloer is het meest geschikt voor je bedrijfspand?

Geplaatst op

Een vloer is een van de belangrijkste onderdelen van de inrichting in een kantoorpand. Naast dat het voor een groot deel de sfeer kan bepalen heeft het ook een functioneel aspect dat niet onderschat moet worden. Het kiezen van een goede vloer voor je bedrijfspand is dan ook een taak waar je goed voor moet gaan zitten. En dat geldt dus niet alleen voor het vinden van de beste prijs. In dit blog lichten we een paar type kantoorruimtes uit en de meest geschikte bijbehorende vloersoorten.

Magazijn – coatingvloer of beton

Als een belangrijk deel van je kantoorpand een magazijn betreft, gaat er vrijwel niets boven een coatingvloer. Gewone coatingvloeren die je in huis hebt zijn echter niet geschikt voor een dergelijke belasting van machines, stellages en verkeer. Coatingvloeren voor bedrijven zijn behandeld met een speciale epoxyhars of een flexibele coating van polyurethaan. Deze vloeren zijn uiterst slijtvast, geven het magazijn een strakke uitstraling en zijn perfect geschikt voor het aanbrengen van markeringen. Is de uitstraling niet zo van belang, maar is vooral het kostenplaatje belangrijk? Dan volstaat een goede, egale betonvloer ook voor in het magazijn.

Standaard kantoor – gietvloer of tapijt

Een standaard werkvloer in een kantoorpand hoeft in veel gevallen niet extreem slijtvast te zijn,  maar moet vooral een goede uitstraling hebben en niet belemmerend zijn in het werk. Een van de populairste opties is een gietvloer. Gietvloeren voor bedrijven zijn populair omdat ze een moderne uitstraling hebben, goed te onderhouden zijn en slijtvast zijn (ook tegen water en andere vloeistoffen). Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in enorm veel verschillende kleuren, waardoor je een compleet eigen sfeer kunt creëren.

Een andere, veelal goedkopere, optie in een kantoorpand is tapijt. De bijkomende voordelen van tapijt zijn dat het gemakkelijk te leggen is en geluiddempend werkt. In tegenstelling tot gietvloeren hoor je bij tapijt geen piepende schoenzolen of verschuivende meubels. Uiteraard is het onderhoud wel een stuk lastiger dan bij een coatingvloer.

Winkelpand – parket of linoleum

Is het bedrijf een winkelpand of een showroom, dan kun je ook kiezen voor een parketvloer of linoleum. Een parketvloer geeft meer een landelijke uitstraling en kan, mits goed behandeld, goed tegen de slijtage door verkeer. Linoleum is vooral aan te raden als het zeer schoon moet zijn en blijven in de ruimte. Dit komt doordat op een linoleum vloer weinig tot geen bacteriën blijven zitten. Overigens is een gietvloer ook uitermate geschikt voor een winkelpand.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden