Welke verf past het beste bij jouw vloer?

Welke verf past het beste bij jouw vloer?

Geplaatst op

Er zijn veel verschillende zaken waar je over moet nadenken wanneer je een keuze maakt voor het type verf voor je woning of kamer. Natuurlijk is een van de belangrijkste keuzes de kleur. Toch vergeten mensen vaak ook rekening te houden met de textuur en het materiaal van de verf. Daarnaast is het natuurlijk ook heel erg belangrijk dat de verf goed past bij de andere elementen van de woning of kamer. In deze blog willen we specifiek op dit laatste wat dieper ingaan. Want wat nu als je een laminaatvloer hebt? Of een hardhouten vloer? Of een gietvloer? Niet elke soort verf past goed bij elke soort vloer. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips om rekening mee te houden. 

Ben je op zoek naar vakkundig advies? Dan adviseren wij je om contact op te nemen met Bestel-verf.nl voor een advies op maat betreffende Sikkens muurverf of muurverf van andere merken.

Natuurlijke vloeren en natuurlijke kleuren 

De titel van het kopje zegt het eigenlijk al: als je een natuurlijke vloer hebt, dan kun je daar het beste ook een natuurlijke kleur verf bij uitzoeken. Met een natuurlijke vloer bedoelen we vloeren die niet per se ook echt natuurlijk zijn, maar in ieder geval een natuurlijke indruk geven. Denk hierbij aan laminaatvloeren met een houtprint, pvc-tegels met een natuurstenen look of écht parket. Het type muurverf wat je dan vervolgens kunt uitkiezen, dient dan een rustige en natuurlijke kleur te hebben om goed gecombineerd te kunnen worden met je vloer. 

Andere soorten vloeren 

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat men kiest voor andere soorten vloeren dan die van natuurlijk materiaal. Een mooi voorbeeld hiervan zijn epoxyvloeren en gietvloeren. Deze naadloze vloeren kunnen opgeleverd worden en nagenoeg alle RAL-kleuren. Dat betekent dat het dus ook mogelijk is om een kleur vloer te krijgen, die een wat onnatuurlijke kleur heeft. In dat geval houdt het eerdere gegeven argument ook stand. Heb je namelijk een niet-natuurlijke vloer (oftewel een vloer met een niet-natuurlijke uitstraling), dan kun je naar gelieve een kleur uitzoeken. In dat geval is het namelijk meer een kwestie van welke combinatie je zelf prettig vindt 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden