Wat is de juiste vloer voor mijn tuinhuis?

Wat is de juiste vloer voor mijn tuinhuis?

Geplaatst op

Een tuinhuis is hartstikke leuk omdat het een beetje een klein huisje buiten je huis is, met een gezellige en ietwat romantische sfeer. Natuurlijk geldt dit alleen als je er ook iets van maakt, bijvoorbeeld er een leuke inrichting aangeeft. Wanneer je het tuinhuis als gereedschap opslagplek gebruiken, dan blijft er weinig van de romantiek over. Het gaat in deze blog ons dus ook om een tuinhuis dat wat groter is en ingericht kan worden als een soort kamer buiten het huis. Lees snel met ons mee.

Kies de vloer voor je tuinhuis

Er zijn tal van vloeren die je kunt kiezen voor in je tuinhuis, dit is namelijk een belangrijke basis voor de rest van het interieur wat je er in gaat realiseren. De meeste funderingen van oude tuinhuizen zijn niet supergoed, dit komt omdat ze niet per se voor bewoning bedoeld zijn en daarom niet aan de bouweisen daarvoor voldoen. Daar kun je natuurlijk wel voor zorgen bij het aanleggen van een nieuw tuinhuis. De fundering bepaalt ook een beetje welke vloer je gaat kiezen. Wanneer je een goede fundering hebt, dan kun je zo’n beetje elke vloer wel leggen, want de fundering is dan goed geïsoleerd als het gaat over optrekkend vocht. Dan kun je best een laminaatvloer (laten) leggen. 

Isolatie van je tuinhuis

Wanneer de fundering wat minder van kwaliteit is, dan kun je gaan voor een gietvloer, deze kan prima tegen vocht en beschermt ook de rest van het interieur gedeeltelijk tegen vocht. Het is wel slim om een de fundering en muren van je tuinhuis zoveel mogelijk te isoleren. Er bestaan vele moderne isolatietechnieken die tevens zorgen voor een besparing op de energierekening, omdat er simpelweg minder warmte of koelte ontsnapte. De kachel of airco kan dus een tandje lager. 

Welke stijl past bij welke vloer?

Laten we er voor het gemak vanuit gaan dat de fundering van je tuinhuis helemaal in orde is. Dan wil je natuurlijk weten welke woonstijlen er bij welke type vloer passen en andersom. We nemen ze even met je door 

  • Scandinavische stijl: giet-, laminaat-, houtvloer
  • Industriële stijl: laminaat, giet-, betonvloer (zeker als je een atelier maakt van het tuinhuis zijn de laatste twee favoriet bij veel mensen) 
  • Landelijke stijl: laminaat- en houtvloer
  • Mediterraanse stijl: betonvloer eventueel bewerkt met een mediterraanse tekening, cementvloer

Een handige vuistregel bij het kiezen van een type vloer is meestal de stijl die je wilt in je tuinhuis. Kies je een strakke stijl, dan is een strakke vloer zoals laminaat of gietvloer interessant. Een wat lossere stijl, als de mediterraanse kan af met een meer robuuste vloer die een beetje onaf oogt

Laat je door ons inspireren op het gebied van vloeren en design. We blijven je op de hoogte houden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden