Wat doet akoestisch spuitwerk?

Wat doet akoestisch spuitwerk?

Geplaatst op

Een kamer heeft een bepaalde klank in zich door de ruimte en wat daar in staat. Toch is het niet zo dat je dit dan maar hoeft te accepteren. Je kunt er wel degelijk iets aan doen om de geluidskwaliteit in deze ruimte te verbeteren. Hoe dat kan nemen we in deze blog met je door. Lees snel verder en doe er je voordeel.

Hoe haal ik de galm uit mijn kamer?

Veel mensen ervaren een hinderlijke galm in hun kamer. Dit kan ook de ruimte van een restaurant zijn. Wanneer er veel galm in een kamer is, dan kan dit hinderlijk zijn. Je kunt elkaar dan bijvoorbeeld niet goed meer verstaan omdat het geluid van de stemmen door elkaar heen loopt. Dit is gelukkig te verhelpen met de hulp van akoestisch spuitwerk. Dit spuitwerk absorbeert het geluid waardoor de galm sterk vermindert. Dat merk je direct tijdens een gesprek. Andere voordelen van dit spuitwerk;

  • Verkrijgbaar in diverse kleuren en texturen
  • Op maat te maken
  • Kan aan budget aangepast worden
  • Het is niet schadelijk voor het milieu
  • Kan op elk plafond gemaakt worden
  • Zeer duurzaam
  • Makkelijk aan te brengen
  • Isoleert

Dit zijn overtuigende voordelen die samen met de geluidsabsorptie te noemen zijn.

Is akoestisch spuitwerk ook geschikt voor nieuwbouw?

Ook voor nieuwbouw is akoestisch spuitwerk geschikt. Samen met de architect of kopers van een nieuw huis, is het mogelijk om een kamer te behandelen met akoestisch spuitwerk. Je hoort direct dat de klank van de kamer stukken verbetert. Daarnaast is het erg gemakkelijk te onderhouden, want het heeft namelijk nauwelijks onderhoud nodig. Even met een borsteltje of stofzuiger er overheen en je zit goed.

Is akoestisch spuitwerk toepasbaar in een home studio?

Thuisopnames worden beter met akoestisch spuitwerk in een studio. Natuurlijk moet het wel een levende klank blijven. Elke studio heeft een eigen ambiance, maar het moet nooit het geval zijn, dat er een hinderlijke galm is die de opname domineert. Een geluidsisolerende wand, zo eenvoudig als eierdozen of een duurdere variant van schuimrubber, maakt het al mogelijk om heel behoorlijke opnames te maken. Kun je niet de totale kamer isoleren, dan is het slim om een box van binnen te isoleren, zodat je in deze box een microfoon kunt zetten en op deze manier isoleer je de klank van bijvoorbeeld je stem. Dat wordt de opname droger. Op internet vind je veel bouwinstructies hiervoor.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden