Leuke ideeën voor je droomtuin

Leuke ideeën voor je droomtuin

Geplaatst op

Bij vloerservicebrabant.nl doen we meer dan praten over vloeren alleen. Nee we hebben een veel breder scala aan ideeën voor je in de aanbieding. Een huis is ook niet zomaar alleen een huis van binnen, maar ook de omgeving speelt een grote rol. Binnen en buiten vloeien vaak in elkaar over wanneer je hiervoor de juiste maatregelen treft op het gebied van binnenhuisarchitectuur. We hebben een aantal interessante ideeën voor je verzameld waarin binnen en buiten een rol spelen. Ontdek het in deze blog.

Een droomtuin binnen of buiten?

Maak je nou een droomtuin binnen of buiten? Dat is een vraag die veel mensen zich kunnen stellen in hun dromen. Maar het leuke is dat het allemaal kan. Een droom kun je ook op verschillende manieren verwezenlijken, precies hoe jij het wil doen. Niemand heeft er iets over te zeggen hoe dat gedaan kan worden. In deze blog gaan we je dus vertellen wat je kunt doen om je droomtuin mooi in te richten. Als we kijken naar binnen dan is het mogelijk om een binnentuin te maken. Dit noemen wij ook wel een patio. Deze kan onderdeel van het huis zijn, als ze ommuurd en overkapt is. Daarnaast kan het zo zijn dat er geen dak boven aanwezig is, maar dat de patio in het midden van de woning tussen twee overkapte kamers van het huis bestaat, waardoor deze wel bij de woning hoort, maar er geen intrinsiek deel van is. Wanneer de tuin wel onderdeel is van je woning kun je ook nadenken over de vloer die je daar en neer gaat leggen. 

Extra: Soms is het mooi om een gietvloer te combineren met een binnentuin. Het voordeel van deze vloer ten opzichte van bijvoorbeeld een houten vloer, is dat de eerste goed tegen water kan, terwijl kan een houten vloer kan gaan rotten als er water op komt, dit kan nog wel eens gebeuren wanneer je een binnentuin hebt waar boven een dak aanwezig is dat open en dicht gedaan kan worden. 

Patio binnen of buiten

Er bestaan verschillende patio’s, maar we hebben nu even over de moderne vorm. Een binnentuin bestaat overigens in allerlei soorten variaties, al dan niet overkapt. Wanneer je een designhuis hebt dat vrijstaand is, dan kun je alle kanten op. Meestal is de tuin dan ook al bedacht in de ontwerpfase. Bomen, planten en zelfs een grasmat, al dan niet van kunststof gemaakt, zijn mogelijkheden voor de binnentuin. Je ziet soms ook wel een overkapping die elektrisch open en dicht gedaan kan worden, dit kan zijn een glazen dak dat met goed weer open gedaan kan worden en bij regen weer gesloten. Veel mensen bestellen bomen online, zoals de vijgenboom, die Japanse esdoorn of de tulpenboom voor in hun tuin. Online bomen kopen is eenvoudig en snel. Je kunt ook bomen kopen die al enige jaren gegroeid zijn, waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld een perenboom te hebben waar ook direct al vruchten aan zullen verschijnen. We hebben het nu de hele tijd over een binnentuin, maar grote bomen zijn toch wel veel handiger om in een buitentuin te zetten, dit kan trouwens ook een patio zijn zonder overkapping en in de buitenlucht ommuurd als achtertuin. Een patio is dus een plooibaar begrip.

Verschillende ideeën om toe te passen in je tuin 

Nu we weten dat een droomtuin zowel binnen als buiten gerealiseerd kan worden, zullen we nog een aantal praktische ideeën geven waarmee jij deze tuin kunt inrichten. Denk daarbij aan: 

  • Een waterval
  • Plantenbakken 
  • Een bankje 
  • Een paadje door de tuin
  • Vogelhuisjes
  • Een grasmat
  • Bomen in potten (ook mediterraanse bomen als de palmboom) 
  • Vijver met vissen 
  • Tuinbeelden (Japans, abstracte kunst)

Eigenlijk alles wat je verbeelding je ingeeft kun je plaatsen in de tuin. Wanneer je niet zo heel erg strak wilt vasthouden aan een bepaalde stijl, maar gewoon eigenlijk je fantasie de vrije loop wil laten en wilt selecteren wat jij leuk vindt om bij elkaar te zetten, dan is het mogelijk om de eclectische stijl aan te houden. In deze stijl kan in principe alles zolang jij het maar mooi vindt. Veel succes met het ontwerpen van je tuin en blijf onze blogs lezen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden