Keuzehulp om het ideale matras te vinden

Keuzehulp om het ideale matras te vinden

Geplaatst op

Het perfecte matras vinden is niet makkelijk. Vaak kiezen mensen maar wat, zonder dat ze weten waar ze precies mee bezig zijn. Dit kan leiden tot slapeloze nachten en klachten in bijvoorbeeld de nek of rug. Door deze keuzehulp te doorlopen krijg je een beter idee welk matras goed bij jou past. Het is echter altijd verstandig om persoonlijk advies in te winnen voordat je een aankoop doet.

1:  Hoe lang ben je?

Meestal wordt er gekozen voor een matras van 200 cm lang. De ideale lengte van een matras is echter jouw eigen lengte, plus 20-25 cm. Wanneer je dus langer bent dan 180 cm zou je ook een langer matras kunnen overwegen.

2: Wat is je gewicht?

Hoe zwaar je bent bepaalt hoe hard of zacht het matras moet zijn. Als je boven de 80 kilo weegt, dan kan je beter een harder matras kiezen en als je onder de 80 kilo weegt beter een zachter matras. Ook je postuur is belangrijk. Bij een normaal postuur is een standaard breedte voldoende, maar als je wat breder bent, is een eenpersoonsbed van minstens 100 cm beter voor je.

3: Ben je gevoelig voor warmte?

Als je het vaak warm hebt is, het beter om voor een matras te kiezen die goed vochtdoorlatend is, zoals een pocketvering matras. Als je het echter vaak koud hebt, kan je beter kiezen voor een koudschuim, traagschuim of latexmatras. Deze matrassen isoleren namelijk beter.

4: Wat is je slaaphouding?

Je slaaphouding is erg belangrijk wanneer je een nieuw matras uitzoekt. Doorgaans zijn er drie verschillende slaaphoudingen, elk met hun eigen ideale type matras.

Rugslaper?

Wanneer je een rugslaper bent is het belangrijk dat je ruggengraat goed ondersteund wordt. Hiervoor is het belangrijk om een middelhard- tot hard matras te kiezen.

Buikslaper?

Een buikslaper heeft juist een grotere kans op klachten in de onderrug. Doordat je op je buik ligt zorgt de zwaartekracht er namelijk voor dat je rug naar beneden wordt gedrukt, waardoor die hol staat. Je kan het beste een middelhard tot hard matras kiezen dat goed ondersteunt.

Zijslaper?

Als je op je zij slaapt is het belangrijk dat je ruggengraat op één lijn ligt. Je kunt het beste een matras kiezen die de contouren van je lichaam ondersteunt.

5: Heb je allergieën?

Als je last hebt van allergieën kan je het beste een matras kiezen dat is gemaakt van een ventilerend en antiallergisch materiaal.

6: Heb je een voorkeur voor een type matras?

Er zijn in principe twee typen matras: binnenveringmatrassen en foam- en latexmatrassen. Elk materiaal heeft ook weer zijn eigen levensduur. Een koudschuim matras gaat het langste mee en een polyether matras het kortste.

7: Welke bedbodem heb je?

Niet elk type matras kan op elk type bedbodem. Wanneer je bedbodem elektrisch is zul je een matras moeten kiezen die hier geschikt voor is.

8: Wat is je budget?

Ook niet onbelangrijk is hoeveel je kan en wilt uitgeven aan een nieuw matras. Over het algemeen geldt dat hoe duurder een matras is hoe langer deze meegaat en hoe beter de kwaliteit is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden