Je DIY-tuin is heel voordelig: check hoe dat zit.

Je DIY-tuin is heel voordelig: check hoe dat zit.

Geplaatst op

Steeds meer mensen hebben de tijd en ruimte gevonden om een ´Do-It-Yourself´-tuin te maken waarin ze van alles uit de kast trekken om er een speciale plek van te maken waar ze in de zomer met familie en vrienden kunnen genieten van het buiten zijn en eventueel misschien wel een familiefeest of barbecue, al dan niet op de permanente BBQ. We willen je graag enkele tips geven hoe jij gemakkelijk een geweldige tuin kan maken.

Voordelig een schutting rond je tuin maken 

Wanneer je een schutting rond je tuin wilt hebben, dan kan het behoorlijk in de papieren gaan lopen. Zeker wanneer je bijvoorbeeld een bedrijf het ding laat zetten. Veel slimmer is het om zelf aan de slag te gaan. Je kunt schuttingplanken kopen en zo de nodige duiten uitsparen. Iets voor jou? Lees dan snel verder in deze tekst, dan ben je sowieso op de hoogte van hoe je voordeliger je tuin kunt inrichtingen. 

Prefab tuinhuis scheelt je knaken 

Het is gewoon helemaal niet moeilijk om een tuinhuis in je tuin te maken, maar ook wanneer je niet superveel technische kennis hebt, is het mogelijk hetzelfde realiseren. Tegenwoordige zijn er prefab tuinhuizen, dat zijn tuinhuizen die voor het grootste deel in de fabriek al gemaakt zijn, maar alleen nog als een puzzel op locatie in elkaar gezet hoeven te worden. Zo’n tuinhuis is al snel een sociaal centrum in je tuin. Het is ook mogelijk om in je tuinhuis een vloer te maken waar je direct al van kan profiteren, het gaat dan meestal om tuinhuizen die zo goed geïsoleerd zijn dat ze eigenlijk als een soort de buitenkamer voor de gasten of thuiswonende kinderen dienst kunnen doen. Vaak wordt er dan gekozen voor een gietvloer omdat deze zeer robuust en gemakkelijk schoon te maken is.

Terras leggen 

Bestrating laten aanleggen door een expert kost natuurlijk geld, wanneer je het zelf doet bespaar je geld dat opgaat aan de manuren. Het terras is een mooie aanvulling op je tuin omdat het net als een tuinhuis zeer snel een sociale hotspot in deze buitenruimte wordt. Dit is nu typisch een plek om een tuinset neer te zetten waar je in kunt relaxen, bijvoorbeeld wat zon vangen op een mooie zomer. Bestrating is toch wel te zien als de vloer van je tuin, dus zorg ervoor dat deze gemakkelijk schoon te maken is en slijtvast.

Veel succes met het realiseren van je projecten en blijf onze blogs volgen zodat je altijd op de hoogte bent.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden