Het antwoord op de vraag is, dat het ervan afhangt over welke waterontharder we het hebben. In feite is het zo, dat er grofweg 2 type waterontharders zijn: de waterontharder die met magnetische straling werkt en eentje die een ionenwisselaar heeft en waar zout bij aan te pas komt. In deze blog nemen we het een en ander met je door over dit onderwerp. Lees snel verder en doe je voordeel met de informatie uit deze blog.

De ionische waterontharder 

We vragen ons af of waterontharders eigenlijk wel zo moet je vriendelijk zijn als veel mensen denken. Dit geval van de ionische waterontharder is het een precaire zaak. Wanneer we kijken naar de onderzoeken, dan zien we dat waterontharders die met zout werken, de ionische waterontharders dus, problemen veroorzaken als het gaat over de hoeveelheid zoetwater. We zijn afhankelijk van zoetwater voor ons drinkwater. Wanneer er veel mensen waterontharders gebruiken, dan gaat het zout uit ionische waterontharders in het zoete water terecht komen. Zo ontstaan er allerlei problemen, want mens en dier drinken geen zout water. 

De magnetische waterontharder 

Gelukkig is er ook een alternatief voor de ionische waterontharder, namelijk de magnetische waterontharder. Deze werkt met magnetische straling en er komt geen zout bij aan te pas. Zodoende hoef je er ook geen onderhoud aan te plegen en alleen maar aan te sluiten op de waterleiding van je woning. Op deze manier heb jij verschillende voordelen: Senseo ontkalken is verleden tijd, geen kalkaanslag meer in apparaten en inleidingen van je woning. Zodoende gaan verwarmingsinstallaties en vaatwassers langer mee waardoor je geld bespaard. Ook de energierekening aan het einde van de maand is een stuk lager omdat de apparaten geen kalkaanslag hebben, apparaten die het wel hebben, presteren doorgaans minder en vreten meer energie.