Hoe creëer ik een minimalistisch interieur?

Hoe creëer ik een minimalistisch interieur?

Geplaatst op

Er zijn verschillende manieren om het thuis allemaal net even iets relaxter te maken. Alles begint natuurlijk met een goede basis. Vervolgens kun je daar verder op doorborduren. In deze tekst willen we je een aantal leuke tips geven waarmee het voor jou gemakkelijker wordt om een minimalistisch interieur te creëren waar je van kunt genieten. Lees snel verder en vind je inspiratie!

Kies een gietvloer als basis

De gietvloer is al vele jaren bijzonder populair bij mensen die van design houden. Dit is natuurlijk niet zonder reden. De vloer is erg slijtvast. Deze is gemaakt van een zeer sterke kunststof die ook in de industriële context zich heeft bewezen. Een bijzonder groot voordeel van de vloer is dat je hem gemakkelijk kunt schoonmaken met water en schoonmaakmiddelen. Hij kan perfect tegen vocht en je hoeft echt niet bang te zijn, wanneer je iets laat vallen op de vloer, dat deze onherstelbaar beschadigd raak.

Naast de praktische voordelen van een gietvloer is het ook nog een keer zo dat de uitstraling van de vloer perfect past bij een minimalistisch interieur. Het type vloer is niet dominant aanwezig in het design en laat zo meer ruimte voor allerlei andere objecten en meubels.

Industrieel interieur met een eclectische twist

Het leuke van een industrieel interieur is dat je zoveel verschillende industriële meubels en objecten erin kunt zetten. We kennen natuurlijk allemaal de ijzeren fabrieksstoelen die zeer populair zijn en dan ook vaak terugkomen in een dergelijk interieur. Ook de scheepslamp zien we er dikwijls aan het plafond hangen. Het is ook mogelijk om allerlei objecten in je woning te zetten die je normaal gesproken niet in de woning zou verwachten, zoals een bankschroef compleet met werkbank die dienst doet als dressoir.

Er bestaan zelfs bedrijven die in oude DDR-fabrieken in Oost-Duitsland zoeken naar interessante industriële vondsten die dan weer als sfeerobject in een industrieel interieur neergezet kunnen worden. Zo krijgt je woondesign als snel een eclectische twist. Natuurlijk is het wel belangrijk om een beetje spaarzaam om te gaan met de ruimte in je woning.

Omdat de industriële stijl een minimalistische stijl is, is het erg belangrijk om deze ook een beetje minimalistisch te houden. Kies bijvoorbeeld twee of drie sfeerobjecten uit die je in het interieur plaatst. Het is heel gemakkelijk om te veel te doen. Less is more in dit geval.

We kunnen ons goed voorstellen dat je meer wilt lezen over minimalistische interieurs en de verschillende trends op het gebied van modern design. Daarom willen we je graag de volgende sites aanraden: https://www.blogbosses.nl/, https://www.tenderdesign.nl/ en https://www.nieuwlevenvooroudegebouwen.nl/. In deze online magazines zul je zeker de nodige inspiratie vinden!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden