Combineer je nieuwe vloer met een rieten dak

Combineer je nieuwe vloer met een rieten dak

Geplaatst op

Is jouw woning toe aan een metamorfose? Nadat je voor een nieuwe vloer hebt gekozen is het misschien ook wel tijd voor een verandering aan de buitenkant van je huis. Een rieten dak geeft een mooie landelijke uitstraling en komt ook nog eens met duurzame voordelen. Lees hier meer over de voordelen, het inschakelen van een rietdekker en de kosten hiervan.

Voordelen rieten dak

Riet is een natuurlijk materiaal en zorgt voor een goede isolatie. Een rieten dak houdt de warmte binnen, maar ook de kou buiten. Omdat je in de zomer lekker koel blijft en in de winter profiteert van de warmte zul je geld besparen op energiekosten. Je hoeft namelijk minder te stoken of gebruik te maken van airco, dit is ook nog eens een duurzame optie. Het riet dat de rietdekker gebruikt wordt uit Nederland gewonnen, een lokaal dak dus. Zodra de levensduur verstreken is kan het riet gelukkig worden hergebruikt voor andere dingen.

Schakel een rietdekker in

Een rietdekker is iemand die gespecialiseerd is in het leggen van rieten daken. Het is belangrijk om hier een professional voor in te schakelen omdat je wil dat het dak zo lang mogelijk meegaat. Daarnaast zitten er ook nog wettelijke eisen aan verbonden omtrent veiligheid, riet is namelijk licht ontvlambaar en dient dus goed worden geplaatst. Een specialist op het gebied van rieten daken weet hier alles van en kan je prima adviseren over veiligheid en plaatsing. Ook voor onderhoud kun je terecht bij deze bedrijven.

Kosten rieten dak

De prijsindicatie die de rietdekker je zal geven is afhankelijk van de afmetingen van jouw dak. Vaak beginnen de kosten bij €10.000, ze kunnen uiteraard hoger oplopen als het gaat om een groter dak. Daarnaast dien je kosten te betalen voor de onderhoudsbeurten die eens in de zoveel jaar plaatsvinden. Contacteer een professionele rietdekker om het gehele kostenplaatje te berekenen.

Conclusie

Een natuurlijke uitstraling waarbij je huis ook nog eens wordt geïsoleerd, dat klinkt ideaal. Contacteer een professionele rietdekker en doe een aanvraag naar de kosten om erachter te komen wat je kwijt zult zijn voor jouw dak.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden