3 tips en tricks voor het verven van de vloer

3 tips en tricks voor het verven van de vloer

Geplaatst op

Wil je een nieuwe look aan bijvoorbeeld je badkamer geven, maar heb je niet de financiële middelen voor een complete make-over? Of erger je je alleen aan de vloertegels? Knap dan je vloertegels op door ze een likje verf te geven. Wel is het verven van vloertegels iets uitdagender dan het verven van je muur. Daarom geven we je graag een aantal tips en tricks om je vloertegels op de juiste manier te verven. 

Koop het juiste materiaal

Verf kopen? Het verven van de vloer kan niet met elke willekeurige verf. Hier heb je speciale vloerverf nodig. Ook hierin speelt het materiaal van de huidige vloer mee. Voor het verven van de vloer heb je sowieso een primer nodig en een vloerverf (minimaal 2 lagen). Daarnaast willen we je adviseren om ook na het verven van de tegels nog een transparante coating aan te brengen om krassen en vuil zoveel mogelijk te voorkomen. 

Hoe breng je vloerverf op tegels aan? 

Het verven van tegels doe je met het volgende stappenplan:

  1. Maak de vloer helemaal vetvrij en grondig schoon, dit kan worden gedaan met verschillende schoonmaakmiddelen of je gaat aan de slag met ammoniak en water. 
  2. Nadat je vloer helemaal schoon is raden we aan de vloer ook nog te schuren, om een goede basis laag te creëren. Schuur je vloer met korrel P220. 
  3. Breng de primer aan. Primer zorgt ervoor dat je verf beter aan de tegel hecht en beschermt je vloer. 
  4. Na 1 – 2 lagen primer is het tijd om de verf aan te brengen. We raden aan de vloer minimaal 2 lagen verf te geven. 

Wat zijn de nadelen van het verven van vloertegels?

Ondanks dat een geverfde vloer er prachtig uit kunt zien en je er jaren plezier van kan hebben brengt het ook een aantal nadelen met zich mee:

  • Je hebt specifieke materialen nodig en moet precies weten welke type primer en verf geschikt is voor jouw soort vloer. 
  • De voegen van de oude vloer blijven nu ook zichtbaar
  • Een verflaag is altijd minder kras- en slijtvast dan de vloertegel zelf. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden